сряда, 1 януари 2014 г.

Биографии на актьорите

Берен Саат


Берен Саат е една от най-популярните актриси в Турция. Родена е на 26 февруари 1984г. в Анкара, в семейство на спортисти.

В юношеството си получава първата си роля в училищен мюзикъл. 
Учи в бизнес училище, но се записва в школа по актьорско майсторство. Явява се с песен и я приемат. След успешното си завършване, Берен заминава за Истанбул. През 2004г., по съвет на приятеля си Ефе, който загива в катастрофа, се явява на кастинг за реалити предаването "Звездите на Турция". Тогава тя стига до финала, заедно с колегата си Енгин Акюрек, който всъщност печели формата. 

Докато тече предаването, красивата актриса е забелязана от продуцентката Томрис Джиритлиоглу, която е помогнала на много турски таланти да стигнат до върха. Това се случва и с Берен. Първите снимки на Саат са за рекламно клипче. Малко след това, през 2004г. се снима в първия си сериал Aşkımızda Ölüm Var (Смърт има в любовта ни). Следват Aşka Sürgün (Щастливи заедно) и по-успешният Hatırla Sevgili (Спомни си любима). Истинска слава обаче й носи Aşk-ı Memnu (Забраненият плод). Тогава Берен печели награда за най-добра актриса. Същото се случва, когато красивата Саат изиграва тъжната история на Фатмагюл във Fatmagülün Suçu Nе (Каква е вината на Фатмагюл).

Освен в телевизията, Берен Саат има много успешни роли и в киното. Първата от тях е в "Мъките на есента", след което се снима в "Крилете на нощта". Тази година пък излезе филма "Сезонът на носорозите", където Берен си партнира с Моника Белучи.

Красивата туркиня не веднъж е доказвала своя талант. Предстои ни да я гледаме и в Intikam, който стартира през януари 2013г.


Сериали


Aşkımızda Ölüm Var - Nermin





Aşka Sürgün - Zilan

Hatırla Sevgili - Yasemin
Aşk-ı Memnu - Bihter

Fatmagülün Suçu Nе - Fatmagül

Intikam - Yagmur

Филми
Benim dunyam - Ela

Güz Sancısı - Elena
Gecenin kanatları - Gece


 Fasle kargadan 

Награди





Няма коментари:

Публикуване на коментар